exemplu add 1

Consilierul local municipal David Șăulean continuă cruciada împotriva executivului Primăriei Municipiului Târgoviște, aducând în fața opiniei publice dat cu privire la cheltuielile Direcției de Asistență Socială. Tânărul politician, ales anul trecut pe listele PMP, acuză ascunderea unor cheltuieli suspecte la Clubul de Pensionari nr.1 și Adăpostul de Noapte „Speranța”, în valoare de 2 Miliarde Lei (vechi) la rubrica alte cheltuieli:

!! FRAUDĂ !! FRAUDĂ !! FRAUDĂ !!
DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ TÂRGOVIȘTE
În ședința ordinară din luna decembrie, printre altele, am primit spre aprobare standardele de cost pentru beneficiarii serviciilor sociale de la noi din oraș. Mai exact, am primit niște TABELE în care erau prezentate cheltuilelile anuale pentru fiecare Centru al Direcței de Asistență Socială din Târgoviște.
Mi-au atras atenția multe sume umflate, dar îndeosebi 2 dintre acestea, care păreau să frizeze orice înțelegere. Este vorba de Clubul de pensionari nr.1 și de Adăpostul de noapte Speranța, care aveau în dreptul Articolului de Cheltuială denumit Alte materiale….suma de 2 miliarde!!
Cu alte cuvinte, după ce cheltuielile de bază, care aveau conturi separate, erau expuse (încălzit, iluminat, apă, canal, salubritate, hrană, materiale curățenie, medicamente, materiale sanitare, s.a.m.d), ridicându-se la suma de câteva sute sau mii de lei fiecare, mai era și acest cont micuț, în care, de obicei, intră cheltuielile auxiliare, dar care culmea, valora cu mult mai mult decât toate cheltuielile de bază la un loc!! Așa ceva, eu nu am mai întâlnit nicăieri! E absurd!!
Țin minte că am ridicat această problemă în ședință doamnei director Marcela Iordache. Mai exact , ce reprezintă, concret, acele cheltuieli? Pe ce fel de materiale s-au cheltuit atâția bani? Iar doamna Marcela ne-a răspuns așa, bâjbâind, cu o voce tremurândă : pe papuci, pe pijamale…!! Râdeau unii colegi de se prăpădeau!
Am simțit, de atunci, că lucrurile sunt grave, așa că am înaintat o cerere către Direcția de Asistență Socială, în care am solicitat să-mi fie puse la dispoziție facturile de cheltuieli aferente anului 2020, pentru Clubul de pensionari nr.1 și Adăpostul de noapte Speranța.
Am primit răspuns în câteva săptămâni, și, ce să vezi? Iată că aveam dreptate din nou. FRAUDE MARI la Direcția de Asistență Socială Târgoviște.
În primul rând, nu am primit copii după facturile pe care le-am cerut. Am primit răspuns sub forma tabelului pe care l-am cerut, dar nu am primit copii ale facturilor care să coreleze sumele din tabel. În fine,va trebui să-i credem pe cuvânt.
În al doilea rând, în cheltuielile trimise de ei nu reiese că s-ar fi achiziționat materiale sau servicii de reparații, nici măcar de 5.000 de lei. De unde s-a ajuns la 2 miliarde ? Nu știu!
În al treilea rând, apare o nouă sumă imensă în tabelul de cheltuieli anuale. Servicii de pază , pentru fiecare centru în parte, în valoare de 1,9 miliarde. Repet : 1,9 miliarde/an – servicii de pază!! Cu alte cuvinte, din totalul cheltuilelilor necesare pentru funcționare, în valoare de 2,1 miliarde, 1,9 miliarde sunt doar serviciile de pază!
În al patrulea rând, singura explicație plauzibilă a sumei de 2 miliarde din contul de Alte materiale, ar fi, dacă aceste servicii de pază au fost înregistrate în acest cont. Dar de ce ar face acest fals, de vreme ce există cont separat de Cheltuieli cu terții? Probabil, din dorința de a ascunde aceste cheltuieli de ochii consilierilor.
Este grav prieteni, este grav, de tot ce se întâmplă. Vorbim de câteva miliarde/an, pe fiecare Centru al Direcției de Asistență Socială. Se pare că va trebui să mai înaintez o Cerere către Curtea de Conturi pentru toate aceste fărădelegi. Dar, mai întâi, aștept răspunsul la cea dintâi, în speranța că își vor face treaba și nu sunt controlați tot de PSD.– sună textul publicat de Șăulean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.