exemplu add 1

Vremurile în care mersul cu transportul în comun este rezervat doar târgoviștenilor cu venituri modeste vor apune în curând. După achiziția celor 28 de autobuze cu sistem de propulsie hibrid diesel-electric, Primăria Municipiului Târgoviște inițiază cea de-a doua fază a proiectului de reabilitare a transportului public, anunțată chiar astăzi de către primarul Daniel Cristian Stan:

Astăzi, am semnat contractul de execuție de lucrări aferent proiectului ”Îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgovişte
În linii mari, vor fi reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.
Toate stațiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.
Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.
 Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, lucrările vor debuta luna viitoare, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Implementarea proiectului este un câștig pe termen lung atât din punct de vedere al eficientizării transportului, cât și prin crearea unui mediu mai sănătos pentru toți locuitorii Cetății prin utilizarea în cea mai mare parte a timpului a regimului full-electric al mijloacelor de transport. Astfel, Târgoviștea face un mare pas spre condițiile unei metropole europene înaintea multor alte orașe „cu pretenții” din România…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.