exemplu add 1

Ziua Națională a României este așteptată, în fiecare an, cu entuziasm, de toți românii. La Târgoviște, manifestările dedicate acestui eveniment au reprezentat întotdeauna ocazia pentru toți locuitorii municipiului, dar și alți dâmbovițeni sosiți special pentru a vedea parada militară, ocazia de a se simți legați de valorile naționale și a sărbători așa cum se cuvine 1 Decembrie.

Anul acesta, însă, din cauza lucrărilor care sunt în desfășurare în Piața Tricolorului, Prefectura Dâmbovița a anunțat mutarea manifestărilor de la Târgoviște… în afara Târgoviștei. Mai exact, evenimentul ar urma să de sefășoare la Monumentul Eroilor de la Mânăstirea Dealu, pe teritoriul administrativ al comunei Aninoasa. Reacții la acestă decizie cel puțin controversată au început deja să apară, mulți dintre locuitorii municipiului fiind contrariați de faptul că pentru a asista la sărbătoare vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașinile câțiva kilometri. Iar cum participarea este de așteptat să fie numeroasă, cel mai probabil parte din drum va trebui parcurs pe jos, zona nefiind dotată cu o parcare îndeajuns de încăpătoare pentru un numărul de autoturisme pe măsura cererii care se preconizează.

Acestea fiind zise, va fi o grea încercare pentru organizatori să evite nemulțumirile participanților, iar asta din cauza evidentei erori decizionale.

Alternativa naturală la Piața Tricolorului ar fi fost fără îndoială Piața Mihai Viteazul, acolo unde se fac pregătiri pentru aprinderea Bradului de Crăciun, tot pentru ziua de 1 Decembrie. Iar dacă spațiul nu ar fi permis desfășurarea în bune condiții a evenimentului, ar fi fost foarte simplu de blocat accesul mașinilor pe unul dintre bulevardele alăturate, pentru a transforma strada temporar în spațiu pietonal. Cel puțin două au fost ocaziile cu care, anul acesta, măsura a fost luată: Sărbătoarea Sf. Nifon și Mitingul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.